Ostalo

Run for Down, 18. svibnja

Objavljeno 26.04.2024.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

18. svibnja će na zagrebačkom Bundeku biti organizirana treća po redu donatorska utrka RUN FOR DOWN, koju organizira Atletski klub Perpetuum Mobile u suradnji s Udrugom za sindrom Down grada Zagreba.
Run for Down, 18. svibnja
 

Pokrovitelji utrke su Predsjednik Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Dom zdravlja Zagreb - Centar.

Moguće je sudjelovati u utrci trčanja na 5.000 m ili hodanja na 1.700 m.

I ove će se godine na "maloj" utrci (trčanje 150 metara) natjecati djeca s Downovim sindromom.

Nakon i za vrijeme utrka bit će organizirane sportske i likovne radionice za djecu, pod vodstvom volontera i terapeuta Udruge te druženje uz glazbu i ples.

Sav prihod od uplaćenih kotizacija uplaćuje se Udruzi sindrom Down.

Ova udruga zastupa interese svih osoba s Down sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji preko 280 članova osoba sa sindromom Down.

Aktivno provodi brojne programe, projekte i radionice.

Programom rada pruža podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi, kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast pa sve do pripreme za osamostaljivanje.

Cilj projekta utrke Run For Down je širenje svijesti o važnosti sporta koji pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj.

Svako uključivanje u sportske aktivnosti izravno utječe na poboljšanje motoričkog razvoja i socijalizaciju osoba s Down sindromom.

Rad Udruge i programi koje provodi financiraju se isključivo od donacija i projekata.

Startni paketi sadrže startne brojeve s čipom za mjerenje vremena, atletske dry fit majice s logom utrke (za prijave i uplate do 5. svibnja 2024.), a svi natjecatelji koji završe utrku dobivaju finišersku medalju, dok su za prva tri mjesta osigurane i bogate nagrade sponzora.

Podizanje startnih paketa bit će organizirano u petak, 17. svibnja od 15.00 do 19.00 sati u Burger & Beer Baru Mrav, Avenija Dubrovnik 15 (Velesajam).

Podizanje paketa za druge osobe moguće je uz predočenje osobne iskaznice osobe za koju se podiže te u subotu, 18. svibnja u startno - ciljnom prostoru od 8.30 do 9.30 sati za trkače koji dolaze izvan Zagreba.

Ambasadori utrke su gimnastičar Tin Srbić, kapetan GNK Dinamo Arijan Ademi te glumica i maratonka Ecija Ojdanić.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.